Abu Dhabi wil het mekka voor de golfsport worden

Abu Dhabi, de woestijnstaat aan de Perzische Golf en tevens hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten heeft zich als doel gesteld om in een aantal jaar uit te groeien tot de ultieme reisbestemming voor golfliefhebbers.

De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten heeft onlangs een plan opgesteld om meer golfspelers vanuit met name Europa, India, China en de omliggende golfstaten zoals Dubai en Oman aan te trekken. Vorig jaar trok Abu Dhabi al ruim 20% meer buitenlandse golfspelers en men hoopt dat dit percentage de komende jaren verder zal toenemen.

De laatste jaren combineren golfers steeds meer hun reguliere vakantieplannen met hun geliefde sport en boeken hierdoor vaker een hotel of appartement in de regio van een golfbaan. Abu Dhabi wil deze  toeristen maar al te graag naar het emiraat lokken en is daarom druk bezig met de bouw van nieuwe golfbanen en luxe hotels rondom de golfbanen. Daarnaast gaan de golfbanen, touroporators en de toerisme verenigingen uit het emiraat nauwer samenwerken om Abu Dhabi meer te promoten als de ultieme golf bestemming. Zo kunnen er binnenkort via   een speciale internetportaal volledige golfreizen en arrangementen samen worden gesteld.

Golfbanen in Abu Dhabi

Momenteel telt Abu Dhabi zes golfclubs waarvan de Abu Dhabi Golf Club met zijn 27 holes de grootste is. Deze baan is schitterend aangelegd in het glooiende landschap met palmbomen en zes zoutwatermeren en is tevens is de thuisbasis van de Abu Dhabi Golf Champions. Een golfbaan welke ook zeker de moeite waard is om te bezoeken is de Saadiyat Beach Golf Club. Deze 18 holes baan ligt direct aan het strand en de Perzische Golf en is prachtig aangelegd.