Beelden van de grootste grot van de wereld

Pas enkele jaren geleden is men in Vietnam per toeval gestuit op de grootste grot van de wereld. Deze enorme grot is gelegen in de provincie Quang Binh, vlakbij de grens met Laos en is maar liefst 9 kilometer lang. Hang Son Dong grot heeft genoeg ruimte beschikt over een eigen jungle en rivier en heeft voldoende ruimte om complete wolkenkrabbers kwijt te kunnen. De grootste ruimte van de grot is een kleine 5 kilometer lang, 150 meter breed en maar liefst 200 meter hoog. Dit maakt de grot niet alleen uniek, maar ook adembenemend om naar te kijken.

Door de recente opening voor toeristen en de enorm hoge toegangsprijzen van enkele honderden euro’s (inclusief meerdaagse trekking door de grot) is de grot nog niet platgelopen door toeristen en is de natuur nog helemaal intact. Pas in 1991 is de grot bij toeval ontdekt door een locale inwoner, echter durfde de man door de enorme afgrond niet verder de grot in te gaan waardoor er gedurende achttien jaar niets gebeurde. Tot het moment in 2009 dat twee Britten het aan durfde om de grot van Son Doong te gaan verkennen. Al snel bleek dat ze de grootste grot van de wereld hadden ontdekt.

Doordat de grot nog niet heel lang open is voor toeristen waren er tot voor kort slechts weinig beelden van de grot te vinden, tot nu. Kort geleden zijn een aantal fotografen naar de groten afgereisd en hebben daar prachtige beelden geschoten in deze bijzondere grotten, waaronder spectaculaire beelden met een drone die goed laten zien hoe enorm groot de grot is.

Tags:
, ,