De voordeligste citytrip boek je in januari

la sagrada familia, Barcelona
Heb je zin om er binnenkort eventjes uit te gaan en een citytrip te maken? Maar laat je portemonnee het niet helemaal toe? Wacht dan nog even moet boeken tot januari! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat in de eerste maand van het jaar de prijzen van vliegtickets en hotelovernachtingen het goedkoopst zijn.

Parijs, Barcelona, Kopenhagen, Lissabon, Berlijn, Amsterdam en New York zijn een aantal voorbeelden van steden waar de prijzen in januari het goedkoopst zijn om te boeken. Een uitzondering op deze regel is Moskou, daar liggen de tarieven in januari hoger dan de overige maanden. Mocht je hier graag naartoe willen dan kun je het beste in november afreizen naar Moskou.

Tijdens het onderzoek heeft de website Momondo ook gekeken naar de duurste maand om een vakantie te boeken en hierin verschillen de steden nogal. Zo gelt door de steden Rome, Berlijn, Lissabon en Amsterdam dat april de duurste maand is om te gaan. Voor Parijs is maart het duurste en in mei kun je beter een trip naar Barcelona overslaan, tenzij je over een dikke portemonnee beschikt. In de maanden juli liggen de prijzen in Moskou en Kopenhagen op hun hoogste niveau.

momondo-travel-saver-calendar-content+