Dubai bouwt de langste skipiste van de wereld

Meydan One Dubai
Dubai staat bekend om zijn extravagante projecten en doet daar vandaag nog een schepje bovenop. In het emiraat zijn al de grootste indoor skipiste van de wereld en de hoogste fontein van de wereld te vinden, maar toch heeft men in Dubai vandaag aangekondigd dat men de hoogste fontein van de wereld en de langste skipiste van de wereld gaat bouwen.

De skipiste en fontein zijn onderdeel van het extravagante 6,3 miljard euro kostende Meydan One project waar ook de hoogste woontoren van de wereld, de 711 meter hoge Dubai One onderdeel van uitmaakt. Verder staat er een groot winkelcentrum, waterpark, jachthaven, kanaal en een 300 meter lang strand gepland op het 3.67 miljoen vierkante kilometer grote terrein naast het de Meydan paardenracebaan.

De skipiste zal in totaal 1,2 kilometer lang worden en bevat een stuk zwarte, rode en blauwe piste zodat iedere skien terecht kan op de piste. Opvallend detail is dat Dubai met Ski Dubai in de Mall of the Emirates al de grootste indoorskibaan van de wereld heeft waar men het hele jaar door kan skien. Ook als de temperaturen buiten tot ver boven de 30 graden oplopen is het prima vertoeven in de skihal met een constante temperatuur van -5 graden.

De fontein zal vlakbij het 300 meter lange strand gebouwd worden en zal in staat zijn om het water maar liefst 420 meter hoog te spuiten. Dat is aanzienlijk meer dan de Dubai Fountain, die slechts 150 meter hoog kan spuiten en momenteel het record in handen heeft van hoogste fontein van de wereld.