Duitsland met de trein

Naar Duitsland met de trein

Voor wie geen zin heeft in file stress, het gezoek naar een lege parkeerplek of het urenlange wachten op een luchthaven is de trein een goed alternatief om mee te reizen naar Duitsland. Vanaf een groot aantal stations in Nederland rijden treinen naar diverse Duitse steden waaronder Keulen, Berlijn, Frankfurt, München en Düsseldorf. Zo heeft de NS de ICE hogesnelheidstreinen (NS International) rijden en kun je ook treinen van de Deutsche Bahn naar onze oosterburen afreizen.

Voordelen van de trein
Het minimaal 2 uur van te voren aanwezig zijn voordat je daadwerkelijk vertrekt is niet nodig bij een treinreis. Je hebt geen lange veiligheidscontroles, lange rijen voor de paspoortcontroles of incheckbalie en je hoeft bij aankomst niet te wachten op je bagage. Je loopt bijna in één keer door naar je zit plek in de trein en bij aankomst loop je binnen een paar minuten zo het station uit.

Nog een voordeel van de trein is het feit dat je in vrijwel iedere stad in het centrum wordt afgezet. Een luchthaven ligt al gauw een kwartier tot half uur rijden van het centrum. Reizen vanaf de luchthaven met een taxi op het openbaar vervoer en het gesleep met je koffers is dus verleden tijd als je kiest voor de trein.

Reizen met de trein is comfortabel
In de tijd dat de ruimte in het vliegtuig steeds krapper worden omdat de maatschappijen steeds meer stoelen in een vliegtuig kwijt willen is de ruimte in de trein al jaren lang riant te noemen. En voor wie even de benen wilt strekken is er een speciale bistro wagon waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Reistijden naar de grootste Duitse steden
Het is waar dat een trein er iets langer over doet dan een vliegtuig maar dankzij de komst van de comfortabele hoge snelheidstreinen is het verschil wel aanzienlijk kleiner geworden. Een treinreis naar Berlijn met NS International duurt een kleine zes uur, Düsseldorf bereik je in iets meer dan 2 uur vanaf Amsterdam en de domstad Keulen bereik je met de ICE hoge snelheidstrein vanaf Amsterdam in 2,5 uur. Bovendien rijden de treinen gemiddeld vier keer op een dag naar de meeste Duitse steden dus je kan altijd het tijdstip kiezen welke jou het beste uitkomt!