Orvieto, een prachtige oude stad in Italië

Het prachtige oude stadje Orvieto, in Umbrië (Italië)
De regio Toscane in Italië staat alom bekend om zijn schilderachtige stadjes en het decor van groene heuvels. Maar niet alleen in Toscane zijn deze schitterende uitzichten te vinden, ook in Umbrië, gekscherend ook wel het “zusje van Toscane” genoemd vind je schitterende stadjes en landschappen.

Het grote voordeel van Umbrië is het feit dat de regio minder ontdekt is door toeristen en je daardoor in alle rust kunt genieten van deze schitterende streek. Bovendien is de natuur in Umbrië een stuk ongerepter en groener en telt de regio eeuwenoude geschiedenis schatten. Ook voor de fijnproevers is er genoeg te doen in de regio, zo kun je in Umbrië de befaamde truffels proeven, die men volop verwerkt in lokale lekkernijen.

De stad Orvieto

Eén echte parel in Umbrië is het eeuwenoude stadje Orvieto, gebouwd op een 300 meter hoog rots van vulkanische tufsteen. Dankzij deze hoge ligging op de rots heb je vanuit de stad een schitterend uitzicht op de naastgelegen wijngaarden.

In de Etruskische tijd (800-100 v.Chr.) was de stad Orvieto een natuurlijke vesting en sinds die tijd is het stadje volgebouwd met schitterende gebouwen gebouwd. Een groot deel van de stad is gebouwd met de stenen die uit het plateau gehaald werden, hierdoor is er onder de stad een doolhof ontstaan van onderaardse gangen en gewelven, een plek die nu een bijzondere toeristische bezienswaardigheid is geworden.

Het belangrijkste gebouw van Orvieto is de kathedraal (lokaal bekend onder de naam Duomo di Orvieto) welke gebouwd is tussen het eind van de dertiende en de vijftiende eeuw. Vergeet vooral ook niet een bezoek te brengen aan de 42 meter hoge Romaanse Torre del Moro, vanaf deze toren heb je de mogelijkheid om de wijde omgeving van Orvieto te bewonderen. Ook zijn er in Orvieto verschillende musea te bezoeken met een groot aantal kostbaarheden uit Orvieto en de rest van de regio. In het museum Claudio Faina vind je een uitgebreide collectie Etruskische kunst, de collectie bestaat voornamelijk uit grafvondsten uit Orvieto en de directe omgeving. In het Museo Emilio Greco is een grote collectie sculptures van de Italiaanse beeldhouwer Emilio Greco te bezichtigen.

Hotels en b&b’s in Umbrië

In en om Orvieto zijn een groot aantal hotelletjes en b&b’s te vinden met prijzen die beginnen vanaf €50, kijk op Trivago of Booking.com voor een overzicht. Bij Eliza was Here vind je fantastische, authentieke accommodaties in Umbrië. Bij de aanbieder Topic Travel vind je een verzameling van fraaie huizen en agriturismo’s, bekijk hun website voor meer informatie.