Hotspots in de Ardennen

Hotspots in de Ardennen

Leuke plaatjes, gezellige terrassen en restaurants, prachtige natuur, de hele dag shoppen en cultuur snuiven, maar bovenal even lekker weg. Je vind het allemaal in de Ardennen! In deze hotspots in het zuiden van Belgie zit je helemaal goed voor een citytrip of vakantie.

Namen en Dinant

Eigenlijk liggen Namen en Dinant zo dicht bij elkaar dat beide plaatsen eigenlijk één hotspot zijn. Volg vanuit Namen het fietspad langs de Maas en je komt vanzelf in Dinant terecht. Of andersom. Namen heeft een intiem centrum vol straatjes met mooie winkels en patissiers die de meest verrukkelijke taarten en gebakjes maken. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Place de Légumes voor een Belgische bier waar vooral de lokale bevolking op een mooie dag te vinden is op de terrassen.

Dinant ligt ingeklemd tussen het water en de rotsen en is alleen hierom al het bezoeken waard. Kijk vooral ook vanaf de overkant naar de kathedraal en de citadel. Wie op zoek is naar gezelligheid kan zich in Dinant prima vermaken, de stad heeft het hele jaar door muziekfestivals. Voor de natuurliefhebber biedt de stad ook genoeg vermaak, even buiten de stad neemt de natuur het over van de drukte van de stad.

Bouillon, een stad met een bijzondere ligging

Bouillion is een karakteristiek stadje diep verborgen in de Ardennen met huizen en terrasjes aan weerszijden van de Semois rivier. Deze middeleeuwse stad staat bekend als één van de mooiste steden van België en is een goed uitgangspunt voor mensen die graag een gezellige plaats met historie combineren met wandelen. Even buiten de stad beginnen de vele wandelpaden en vind je prachtige natuur.

Voor de geschiedenis liefhebbers biedt het stadje vlakbij de Franse grens ook voldoende, de stad is doordrenkt van geschiedenis. Het gelijknamige fort in de stad is één van de oudste en grootste overblijfselen van de middeleeuwen en is het hoogtepunt van het stadje.

Luik

Luik is van oudsher een stad waar mensen naartoe trokken om inkopen te doen, zelfs inwoners vanuit het zuiden van Limburg trokken naar deze Belgische stad. De vele luxe winkels waren een mooie aanvulling op het Nederlandse aanbod. Maar langzamerhand raakte Luik in de vergetelheid en verval. Maar gelukkig komt de stad als een boemerang terug en sinds een aantal jaar is de stad steeds populairder aan het worden voor een citytrip bestemming.

Eén van de opvallendste bouwwerken in Luik is het nieuwe HSL treinstation in het centrum van de stad. Ook zeker het bezoeken waard is het volledig gerenoveerde centrum van de stad en het winkelgebied van Le Carré. Een Luikse waffel kun je het beste eten op het plein Place de la Cathedrale waar je ook tal van gezellige terrassen vind.

Durbuy

Het kleine stadje van Durbuy heeft door haar charme een grote aantrekkingskracht op toeristen. De straatjes met kinderkopjes, de romantische restaurants en de vele terrassen van oude en nieuwe cafe’s zorgen voor een warme uitstraling en gezellige sfeer. Vooral in het weekend leeft het in Durbuy als er proeverijen of andere evenementen zijn. Tijdens de kerst periode wordt het stadje helemaal sfeervol aangekleed met lichtjes en versieringen.