Londen favoriet met oud en nieuw

Oud en nieuw in Londen

Londen is de favoriete stad om oud en nieuw te vieren, dit blijkt uit een onderzoek van de hotel vergelijkingswebsite Trivago.nl. De Britse hoofdstad wordt aan het einde van het jaar het meest geboekt op de website van Trivago, gevolgd door de Franse hoofdstad Parijs. De Duitse hoofdstad Berlijn maakt de top drie compleet, gevolgd door Antwerpen. Amsterdam is op plek vijf ook goed vertegenwoordigd in de top 10. Ook de steden van Rotterdam (plek 7), Scheveningen (plek 12) en Maastricht (plek 15) zijn populair onder de Nederlanders als het gaat om een nieuwsjaarsbestemming.

Steden buiten Europa ook populair

Londen is in Europa de populairste bestemming om oud en nieuw te vieren, dit is mede te danken aan de korte reisafstand. Buiten Europa zijn er ook een aantal steden opvallend populair onder de Nederlanders.

In Noord-Amerika kiezen de meeste reizigers voor New York als de nummer één bestemming voor oud en nieuw. Verder zijn Miami Beach en Las Vegas populair als vakantiebestemming tijdens oud en nieuw. In Canada zijn vooral de Niagara Falls en Toronto favoriet. In Zuid-Amerika boeken de Nederlandse toeristen vooral tickets naar Rio de Janeiro tijdens de periode rond oud en nieuw.

Onder de Aziatische bestemmingen is Dubai de onbetwiste nummer één. Op zich niet zo gek, want naast een heerlijk klimaat met temperaturen van rond de 25 graden en genoeg luxe is Dubai sinds een aantal jaren de stad met één van de grootste en best bekeken vuurwerkshow ter wereld. Naast Dubai zijn ook de steden van Tokio, Singapore, Hong Kong en Bangkok populair om oud en nieuw te vieren. In Australie is uiteraard Sydney de populairste bestemming, deze stad is ieder jaar de eerste grote wereldstad die het nieuwe jaar mag verwelkomen en doet dat al jaren met een enorme vuurwerkshow bij onder andere de Sydney Harbour Bridge.

Bron: Trivago.nl