Nieuwe Schiphol Smart Parking garage

Schiphol smart parking

Vanaf april 2016 kunnen reizigers parkeren in de nieuwe Schiphol Smart Parking garage op het P3 lang parkeren parkeerterrein. De parkeergarage is momenteel nog in aanbouw, maar de parkeerplaatsen in deze gloednieuwe garage zijn nu al online te boeken tot maximaal één dag voor vertrek en afhankelijk van de beschikbaarheid.

De Schiphol Smart Parking garage bevindt zich vooraan het parkeerterrein P3, vlakbij de bushalte. In de garage zijn brede vakken zodat je makkelijk in en uit kunt stappen en dankzij het handige wegwijssysteem word je snel naar een vrije parkeerplek geloosd. Voor elektrische auto’s zijn er speciale parkeervakken aanwezig waar de auto opgeladen kan worden, zo voorkom je dat de accu leeg is als je terug komt van vakantie.

Snelbus

Vanaf de nieuwe parkeergarage rijdt de Schiphol Parking snelbus waarmee je in een kleine vijf minuten van de parkeergarage voor de deur van de terminal word afgezet. Deze bus rijdt 7 dagen in de week, 24 uur per dag elke 10 minuten tussen de parkeergarage en de terminals van de luchthaven.

Reserveren

Voor de parkeergarage betaal je een kleine toeslag ten opzichte van het reguliere Smart Parking parkeerterrein. De exacte tarieven voor het parkeren, zijn afhankelijk van de gekozen periode, de drukte en de beschikbaarheid. Wel geldt, hoe eerder je boekt, hoe voordeliger je parkeert. In het reserveringssysteem van Schiphol Smart Parking krijg je nu automatisch de optie om de nieuwe parkeergarage te selecteren.