Nieuwe wintersportbestemmingen in opkomst

Wintersporten

Naast de populaire wintersportgebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk komen er in een rap tempo alternatieve wintersportlanden bij. Het grote voordeel van deze plekken is dat het massa toerisme nog ver te zoeken is en je in alle rust de piste af kunt gaan. Een unieke ervaring voor mening toerist!

Bulgarije

Als eerste is er Bulgarije, dit land is de laatste jaren flink in opkomst op het gebied van wintersport. Het belangrijkste skigebied van Bulgarije is Bansko, onder andere Corendon en Wintertrex bieden reizen aan naar dit skigebied. In het skigebied zijn gevarieerde afdalingen te vinden voor zowel beginnende als ervaren wintersporters. Naast Bansko is ook het Borovets gebied interessant voor wintersporters. Hier zijn naast veel extreme wintersporters ook veel sneeuwwandelaars te vinden dankzij de combinatie van pistes en schitterende natuur. In Borovets zijn een groot aantal accommodaties te vinden voor ieder budget en er is een levendige apres-ski.

Andorra

Dit kleine landje in de Pyreneeën is steeds populairder aan het worden als wintersportbestemming. Dit is vooral te danken aan de combinatie van wintersportfaciliteiten en de uitgebreide culinaire specialiteiten. Deze combinatie is in Andorra te vinden door de ligging tussen Frankrijk en Spanje.

De wintersportgebieden in Andorra beschikken over diverse funparks waar de gevorderde skiërs en snowboarders zich prima kunnen uitleven. Daarnaast is het freeriden erg populair in Andorra en er worden dan ook jaarlijks diverse evenementen van deze tak van sport georganiseerd.

Tsjechië

Een betaalbaar alternatief voor de populaire skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk is Tsjechië. De wintersportgebieden van dit land worden niet overspoeld door het massa toerisme terwijl er wel een hoge sneeuwgarantie is. De pistes in Tsjechië zijn niet al te hoog en vooral geschikt voor de beginnende wintersporter. In Tsjechie is onder andere het Landal vakantiepark Landal Ski Life te vinden, dit park is gelegen bij het Lipno meer en biedt verschillende activiteiten voor jong en oud.

Polen

Polen is voor veel mensen niet bekend als het gaat om een wintersport bestemming. Toch biedt het land voldoende mogelijkheden voor de wintersporter en in de laatste jaren zijn er veel moderne accommodaties en faciliteiten bij gekomen. De pistes in Polen zijn minder uitdagend dan die in de Alpen, wat Polen een geschikte bestemming maakt voor het gehele gezin. Naast de standaard wintersport activiteiten kun je in Polen ook ijsklimmen en ski-excursies maken in de schitterende natuur van het land.