Website voor online visum Turkije nu ook in het Nederlands

Visum voor Turkije
Het aanvragen van een elektronisch visum voor Turkije kan nu volledig ook in het Nederlands. De officiële website www.evisa.gov.tr is daarvoor volledig vertaald naar het Nederlands. Zo zijn de lijst met veelgestelde vragen en de complete boekingsprocedure op de website vertaald naar het Nederlands zodat het aanvragen van een visum nu nog makkelijker gaat.

Er zijn tal van andere online visum-websites en tussen personen die het visum kunnen regelen, maar deze vragen soms woekerprijzen, zo bleek nog onlangs uit verschillende berichten over gedupeerden in de media. Daarom heeft de overheid van Turkije sinds begin dit jaar de officiële website gelanceerd waarop reizigers eenvoudig vooraf hun visum kunnen regelen. Een visum kan ook nog steeds aan de grens worden gekocht, al is dit visum wel duurder dan het online aangevraagde visum.

Nederlanders die op vakantie willen gaan in Turkije moeten een paspoort of ID-kaart hebben die nog minimaal 150 dagen geldig zijn op de dag van aankomst in Turkije. Een paspoort of ID-kaart moet daarnaast nog minimaal 180 dagen geldig zijn om een visum te kunnen verkrijgen. Belgische vakantiegangers die naar Turkije afreizen moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort of ID-kaart welke minimaal 6 maanden geldig moet zijn na datum van inreis én een visum. Het vakantievisum voor Turkije is 180 dagen geldig en binnen deze periode mogen vakantiegangers maximaal 90 dagen in het land verblijven.

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een visum voor Turkije ga je naar www.evisa.gov.tr.