Ontdek de wereld van 1001 nachten in Dubai, Abu Dhabi & Oman

Madinat Jumeirah in Dubai
Sinds een paar jaar zijn Dubai, Abu Dhabi en Oman erg geliefd als winterzonbestemming. Vooral na de onrust in landen als Tunesië en Egypte trekken steeds meer toeristen in de koude wintermaanden naar de Verenigde Arabische Emiraten en Oman voor een relaxte zonvakantie. Op zich niet zo vreemd als je kijkt naar het klimaat, de zon schijnt er bijna altijd en de gemiddelde temperatuur in de winter schommelt in deze landen tussen de 25 en 28 graden.

Dubai, sprookjesachtig met een moderne twist

Dubai is de ideale mix tussen de mooie Arabische cultuur en het modern en luxueuze leven, dit alles verpakt in een sprookjesachtige sfeer. In Dubai staat het vol met indrukwekkende gebouwen, maar de bekendste zijn toch wel de Burj Khalifa welke met zijn 828 meter het hoogste gebouw op aarde is. Verder vind je er de Burj al Arab, het enige zeven sterren hotel ter wereld en te herkennen aan zijn karakteristieke witte zeilvorm. Maar Dubai is veel meer dan alleen maar moderne gebouwen, zo vind je rondom de Dubai Creek de historische wijk Al Bastakiya welke je zeker niet mag overslaan tijdens je vakantie in Dubai.

Ook de winkelliefhebber komt aan zijn trekken in de stad. Nergens vind je zoveel enorme winkelcentra’s als in Dubai. Het grootste winkelcentrum van de wereld vind je, hoe kan het ook anders, ook in Dubai. De Dubai Mall telt maar liefst 1200 winkels en dankzij de uitbreiding welke momenteel in aanbouw is schiet dit aantal richting de 1500 winkels in 2016.

Wil je liever relaxen? Geen probleem, dat kan ook prima in Dubai. Stranden zijn er in overvloed, en aan de boulevard bij de Dubai Marina zijn tal van restaurants en cafe’s waar je heerlijk in het zonnetje op het terras kunt genieten.

De historische wijk Al Bastakiya in Dubai

Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en ligt op een kleine twee uur rijden van Dubai. Abu Dhabi is een aangename stad met weelderige tuinen en parken. Ook vind je er prachtige witte zandstrandenn en helderblauw water. Tel daarbij op de indrukwekkende skyline van de stad met enorme wolkenkrabbers en traditionele paleizen en je begrijpt waarop Abu Dhabi steeds populairder wordt.

Het stadscentrum van Abu Dhabi is compact en zeer toegankelijk waardoor je snel een groot aantal bezienswaardigheden kunt zien, waaronder het indrukwekkende Emirates Palace Hotel, de enorme Sheik Zayed Moskee en het Ferrari World pretpark.

De Sheik Zayed Mosque in Abu Dhabi

Oman

Oman is het meest oost gelegen land op het Arabische schiereiland en grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten en Yemen. In de hoofdstad van Oman, Muscat, vind je prachtige bezienswaardigheden zoals het Operahuis, het Bait Al Falaj Fort en de Muscatgate. Verder vind je er prachtige stranden, goede restaurants en geweldige winkels. Muscat is nog niet zo bekend bij de grote stroom toeristen waardoor het een stuk rustiger is in de stad maar zeker niet minder indrukwekkend!

Helemaal bovenin Oman, op het stukje Oman wat door de Verenigde Arabische Emiraten afsneden wordt van de rest van het land, ligt het kleine visserstadje Khasab. Deze stad was vroeger een kolonie van Portugal en is nu de hoofdstad van het schiereiland Musandam. Deze schitterende landtong wordt ook wel het Noorwegen van Oman genoemd vanwege de vele fjorden die door de kracht van de zee in de afgelopen eeuwen hier zijn ontstaan.

De hoofdstad van Oman, Muscat

Copyright fotos: Avantura.nl & Muzo Travel en Wikimedia