Singapore is de duurste stad van de wereld

Singapore

Voor het het tweede jaar op rij is de Aziatische stadstaat Singapore uitgeroepen tot de duurste stad van de wereld. Nergens ter wereld is het dagelijkse leven zo duur als in Singapore bleek uit de jaarlijkse ranking van het instituut Economist Intelligence Unit (EIU). De steden Parijs, Oslo, Zurich en Sydney volgen de Aziatische stad op de voet en maken de top 5 van duurste steden ter wereld compleet. Wie op reis wil naar één van deze steden doet er dus goed aan om een goed gevulde portemonnee mee te nemen.

In het jaarlijkse rapport “Worldwide Cost of Living 2015″ worden de prijzen van diverse producten en diensten, waaronder kleding, vervoer, voedsel en particuliere scholen vergeleken in 140 steden. In de vergelijking dient de Amerikaanse stad New York als basis. In Singapore betaal je voor de basis voedingsmiddelen 11 procent meer dan in de Big Apple. Kleding is maar liefst 50% procent duurder dan New York.

De top 5 van de lijst is ten opzichte van dit jaar ongewijzigd gebleven. Onze hoofdstad is niet in de top 10 te vinden, Amsterdam bungelt al jaren rond de 23e plek. De complete tot zeven van de duurste steden ter wereld is als volgt:
1. Singapore
2. Parijs
3. Oslo
4. Zurich
5. Sydney
6. Melbourne
7. Genève

Naast de duurste steden zijn ook de goedkoopste steden van de wereld in de lijst te vinden. De goedkoopste steden van dit jaar zijn Karachi (Pakistan) en Bangalore (India), gevolgd door Caracas (Venezuela) en nog twee Indiase steden: Mumbai en Chennai. De complete top 7 van goedkoopste steden is als volgt:
1. Karachi
2. Bangalore
3. Caracas
4. Mumbai
5. Chennai
6. New Delhi
7. Teheran